Vragen Urbee

Kan ik deelnemen aan het Urbee e-bike project?

Je komt in aanmerking voor deelname aan het e-bikeproject als de oorspronkelijke autoroute die je in de spits aflegt, over een van de doorgaande routes in het knelpuntgebied Nijmegen-West. Dit betreft onder andere routes die lopen over de Weurtseweg, Industrieweg – oostelijk van het industrieplein, Marialaan, Tunnelweg, Wolfskuilseweg, Voorstadslaan, of Molenweg –noordelijk van de Wolfskuilseweg. Daarnaast is het van belang dat de afstand die je aflegt langer dan 5 km is. Wanneer je je aanmeldt, wordt op basis van je woon- en bestemmingsadres met een automatische routeplanner bepaald of jouw route voldoet aan deze voorwaarden. Bij deelname wordt in de app automatisch gemeten welke korting jij kunt verdienen voor elke keer dat je de spits mijdt.

Voldoe jij hieraan en wil jij slim spitsen? Vul dan je gegevens in en meld je aan voor het SLIMspitsen E-bike project.

Wanneer is een abonnement op een Urbee e-bike gratis?

Bij twaalf keer fietsen tijdens de avondspits is je Urbee E-bike gratis. Een abonnement op een Urbee e-bike is €120,- per maand, wanneer je van ma-vr tussen 15:00 en 19:00 op je E-bike fietst, krijg je €10,- per spitsmijding. Dat betekent dat je zelfs gratis gebruik kan maken van de Urbee e-bike, wanneer je twaalf spitsmijdingen doet per maand.

Urbee & Go About?

Urbee en Go About bieden de oplossing voor de bewoners van Nijmegen. Urbee is de elektrische fiets die jou sneller en leuker van A naar B brengt, Go About is de app waarmee je het slimme slot opent via je smartphone. Het slimme slot registreert wanneer jij fietst, zo kunnen we nagaan of je inderdaad een spits vermijdende rit in de avondspits hebt gehad.

Hoe werkt de Urbee e-bike en hoe ziet de Urbee eruit?

De Urbee e-bike wordt ondersteund door een elektrische motor. Hierdoor kost het fietsen minder kracht en met een gemiddelde snelheid van 25 km per uur ben je sneller dan op de reguliere fiets. Bij de Urbee e-bike ontvang je een oplader en een accusleutel. Met deze sleutel kan je de accu uit de fiets halen. Neem de accu mee naar binnen en laadt deze vervolgens op. Afhankelijk van je rijgedrag kun je met een volle accu tussen de 40 en 60 kilometer overbruggen. Voor meer informatie over de Urbee e-bike kun je terecht op www.urbee.nl.

Vanaf wanneer kan ik de Urbee e-bike gebruiken?

Vanaf 4 april is het mogelijk om je aan te melden voor de SLIMspitsen Urbee e-bike. Vanaf half april zijn de eerste Urbee e-bikes beschikbaar. Zorg dat je je snel aanmeldt, zodat je als één van de eerste op de e-bike zit. Als je je hebt aangemeld en in aanmerking komt voor de Urbee e-bike, ontvang je een e-mail met verdere informatie waar je de e-bike kan ophalen.

Nog andere vragen?

Stuur een mail naar slimspitsen@urbee.nl of bel 020-2443145 bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.