Vragen Urbee

Wanneer kom ik in aanmerking?

Je komt in aanmerking voor de Urbee e-bike als de oorspronkelijke autoroute (minimaal 5 km) die je in de spits aflegt door het knelpuntengebied in Nijmegen gaat. Het gebied waar je met de auto doorheen moet rijden is:

Als je door dit gebied rijdt en je woont in Nijmegen in een van de deelnemende wijken, dan spaar je ook automatisch voor wijkpunten.

Wanneer is een abonnement op een Urbee e-bike gratis?

Bij het afsluiten van een abonnement betaal je €120,- (1 maand vooruit), deze krijg je terug zodra je de e-bike weer inlevert bij het servicepunt. De kortingen die je per maand spaart worden in de facturatie van de volgende maand verrekend. Voor elke spitsmijding krijg je €10,- korting. Bij 12x per maand fietsen tijdens de avondspits (ma-vr tussen 15.00 en 19.00 uur) is je Urbee e-bike dus gratis.

Wat is de opzegtermijn van het abonnement?

Na de eerste 3 maanden zal het abonnement van Urbee maandelijks opzegbaar worden. Het abonnement gaat in vanaf het moment dat je de fiets ophaalt bij het servicepunt van BikeWerk in Nijmegen. Opzeggen kan via slimspitsen@urbee.nlof via Go About.

Hoe worden de spitsmijdingen bijgehouden?

Urbee werkt samen met Go About. Urbee is de elektrische fiets die jou sneller en leuker van A naar B brengt, Go About is de app waarmee je het slimme slot opent via je smartphone. Het slimme slot registreert wanneer jij een spitsmijdende rit hebt gemaakt door het openen en sluiten van het slot met Bluetooth. Zo worden de spitsmijdingen automatisch in de app voor je bijgehouden. De spitsmijdingen die je hebt gemaakt zijn terug te vinden op je maandfactuur.

Hoe werkt de Urbee e-bike en hoe ziet de Urbee eruit?

Bij deelname aan het Urbee project krijg je een eigen Urbee e-bike voor thuis. De Urbee e-bike wordt ondersteund door een elektrische motor. Hierdoor kost het fietsen minder kracht en met een gemiddelde snelheid van 25 km per uur ben je sneller dan op de reguliere fiets.
Bij de e-bike krijg je 1 sleutel (voor de uitneembare accu) en een oplader zodat je de accu zelf thuis kunt opladen. Afhankelijk van je rijgedrag en weersomstandigheden kun je met een volle accu tussen de 40 en 60 kilometer overbruggen. Voor meer informatie over de Urbee e-bike kun je terecht op www.urbee.nl

Wanneer kan ik mijn e-bike ophalen?

Na het afsluiten van het abonnement ontvang je een mail met de informatie die je nodig hebt voor het ophalen en het gebruik van de e-bike. BikeWerk (Reguliersstraat 29, Nijmegen) is het Urbee servicepunt. Voor het ophalen van je e-bike maak je een afspraak met BikeWerk.

Zit er onderhoud en reparatie in het abonnement?

Het abonnement van Urbee is inclusief verzekering en gratis reparatie bij een defect of onderhoud bij BikeWerk. Voor reparatie en wissel aan huis kun je gebruik maken van de Thuiswisselservice voor €45,-.

Waar is het servicepunt?

Het servicepunt waar je de fiets voor het eerste gebruik ophaalt en langsbrengt voor onderhoud of reparaties is BikeWerk. Het adres van BikeWerk is: Reguliersstraat 29, Nijmegen.

Nog andere vragen?

Stuur een mail naar slimspitsen@urbee.nl of bel 085-0653428, bereikbaar van maandag tot vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur.