Vragen

Heb je een algemene vraag over de SLIMspitsen campagne? Dan zit je op de goede pagina! Heb je een specifieke vraag? Kijk dan op de vragen over Thuiswerken, het Fiets– of E-bike project. Wil je alle ins en outs weten over de wijkpunten? Klik dan hier.

Kan ik deelnemen aan SLIMspitsen?

Reis je regelmatig met de auto tijdens de spits in Nijmegen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor deelname aan SLIMspitsen. Als je je aanmeldt, wordt op basis van je woon- en bestemmingsadres met een automatische routeplanner bepaald of je kunt deelnemen en waarvoor je kunt sparen. Hier vind je meer over de mogelijkheden van sparen.

Fiets je momenteel al tijdens de spits door Nijmegen? Hartstikke mooi! Kijk dan bij fietsproject of je met jouw fiets mee kunt doen om te sparen voor wijkpunten. Meld je aan en zet een vinkje bij ‘ik fiets al’ en kies voor het fietsproject.

Kan ik aan elk project deelnemen?

Wanneer je voldoet aan de voorwaarden voor deelname aan SLIMspitsen, dan kun je je aanmelden voor een van de projecten in de bijbehorende app. Let wel; per project gelden er verschillende deelnemersvoorwaarden, deze vind je bij de veel gestelde vragen op de pagina van elk project zelf.

Persoonlijke cadeaus

Je kunt sparen voor persoonlijke cadeaus wanneer de oorspronkelijke autoroute die je in de spits aflegt, over een van de doorgaande routes in het knelpuntgebied Nijmegen-West ligt. Dit betreft onder andere routes die lopen over de Weurtseweg, Industrieweg – oostelijk van het Industrieplein, Marialaan, Tunnelweg, Wolfskuilseweg, Voorstadslaan, of Molenweg –noordelijk van de Wolfskuilseweg. Wanneer je je aanmeldt, wordt op basis van je woon- en bestemmingsadres met een automatische routeplanner bepaald of jouw route in het knelpuntengebied ligt. Gaat je oorspronkelijke autoroute door het knelpuntgebied dan kun je bij deelname aan het Fiets of Thuiswerken project sparen voor credits welke je kunt verzilveren voor persoonlijke cadeaus. Bij het E-bikeproject spaar je dan voor korting op je e-bike abonnement. Bij deelname wordt in de app van het project waaraan je deelneemt, automatisch gemeten hoeveel credits/korting jij kunt verdienen voor elke keer dat je de spits mijdt op jouw route.

Wat is een spitsmijding?

Een spitsmijding is het mijden van de avondspits door gebruik te maken van een alternatief (fiets, e-bike of thuiswerken) in plaats van de auto op de werkdagen dat je normaalgesproken met de auto rijdt.

Wijkpunten en Knelpunten

Wanneer je tijdens de avondspits door de aangemerkte knelpunten in Nijmegen reist en woonachtig bent in de deelnemende wijken van Nijmegen, dan kun je samen met de wijk waarin je woont, sparen voor wijkpunten. Meer informatie over de wijkpunten vind je hier.

De route die je aflegt in de spits en de plek waar je woont, bepalen waarvoor je kunt sparen. Check hier de gebieden of je in aanmerking komt voor persoonlijke cadeaus en of voor wijkpunten.

Hoe spaar ik?

Bij elk project wordt in de bijbehorende app geregistreerd hoe vaak jij de spits mijdt. Zo spaar je automatisch voor credits en/of wijkpunten. In de app kun je gemakkelijk zien hoe SLIM jij hebt gespitst.

Elk project heeft een eigen app:
RingRing als je gaat fietsen.
Urbee voor het e-bike project.
Werk je thuis dan download je TimesUpp.

Kan ik aan meerdere projecten deelnemen?

Het is niet mogelijk om aan meerdere projecten tegelijk deel te nemen. Je kiest één project en daar ga je mee aan de slag!
En doe je al mee aan het SLIMspitsen Waalbrug project, dan is het helaas niet mogelijk om ook aan één van de drie wijkprojecten (Fiets, E-bike of Thuiswerken) mee te doen.